MM-kisojen välierien ennakot – Leijonat tukalassa paikassa, katso myös live-streamit!

MM-kisat. Jääkiekon MM-kisat ovat edenneet jo toiseksi viimeiseen pelipäivään, ja Leijonat ovat kaikkien riemuksi vielä mukana pelissä. Nyt vastaan asettuu kuitenkin tähän mennessä kisojen ylivoimaisesti kovin joukkue Venäjä.

Toisessa MM-kisojen välieräpelissä kohtaavat Tshekki ja Kanada. Kanada selvisi jatkoon täpärästi, Tshekki taas murskasi Saksan. Mutta mistä asetelmista nämä joukkueet lähtevät keskinäiseen otteluunsa?

Vertaa hintoja hintaoppaan avulla, tee selvää säästöä! Lataa ilmainen sovellus:

Hintaopas Google Play tai
Hintaopas Appstore

ModerniMedia kertoo otteluista ennakot ja katsoo, ketkä ovat illan kamppailuissa vahvoilla. Lisäksi listaamme lähetyksiä erilaisiin laillisiin striimeihin.

MM-kisat ilmaiseksi yleisohje tästä artikkelista, ja vaihtoehtoiset striimit täältä. Youtube ja BelarusTV vaativat VPN:n!

MM-kisat 25.5 ennakot ja streamit

16:15 Venäjä – Suomi

Leijonat teki edellisessä pelissään monen mielestä sensaation, kun Ruotsi kaatui lopulta jatkoajalla lukemin 5-4. Suomen peli oli hyvää koko ajan, tosin Ruotsi oli erittäin tehokas paikoissaan. Suomen etu pelissä oli ehdottomasti se, että Jukka Jalonen peluutti avainpelaajiaan tasaisesti koko pelin ajan, ja kukaan ei saanut ylipaljoa peliaikaa – sama taktiikka on toiminut koko kisojen ajan hyvin, ja etenkin pelien lopuissa Leijonat on ollut vahvoilla tästä syystä. Toisaalta Ruotsi oli tähtiloistostaan huolimatta erittäin hajaantunut – NHL-pelaajia laitettiin jopa katsomoon välillä, ja toisaalta osa pelasi selvästi yli 20 minuuttia ja osa alle 10 minuuttia. Heck with it, asenne ei varmasti ollut hyvä tällaisen kohtelun jälkeen!

Venäjää vastaan Suomella on aivan uudenlainen haaste. Toisin kuin Ruotsi, Venäjä on näissä kisoissa hyvin epävenäläisesti pelannut kollektiivina. Pelaajat ovat sitoutuneet tekemään kovaa työtä omaan päähän, puolustajat ovat vahvoja ja kovia vääntäjiä ja myös hyökkääjät keskittyvät peliin ensisijaisesti puolustuksen kautta. Suomen tapaan venäläiset ovat peluuttaneet omiaan tasaisesti, ja edes Ovechkin tai Malkin eivät ole sortuneet kärkkymiseen. Maaliero on 40-10 tähän mennessä, ja näistäkin maaleista seitsemän on tullut kahdessa viime pelissä. Tosin Ruotsia vastaan tulleet kolme maalia menivät osin sen piikkiin, että peli oli jo 6-1 kahden erän jälkeen ja loppu oli häsläystä.

Suomen avaimet tähän peliin lepäävät vahvasti oman pään pelaamisessa. Ruotsia vastaan laukauksia meni luvattoman paljon maaliin, kun 18 laukausta tuotti 4 osumaa. Vastaavaan ei ole varaa Venäjään vastaan, ja blokkipelin tulee toimia paremmin. Kevin Lankisen puolustukseksi voi sanoa, että maalit olivat kaikki aivan huippupaikoista, joten puolustuksen tulee nyt tukea maalivahtiaan paremmin. Venäjä pistää vähintään samoilla tehoilla paikoista sisään, ja koska vastassa on tänään joukkue joka tuskin lähtee johtoasemassa pakittelemaan loppuja 35 minuuttia, tulee pelin pysyä tiiviinä koko ajan. Tähän mennessä venäläiset eivät ole vielä osoittaneet turhautumisen merkkejä turnauksessa, mutta jos Leijonat pystyvät riisumaan Venäjän aseistaan tarpeeksi pitkään, voivat menestyspaineet päästä ainakin osan päähän. Toisaalta jos Venäjä onnistuu tekemään nopeahkon avausmaalin, voi hurmos viedä Leijonat aivan kanveesiin.

Erikoistilanteet tulevat näyttelemään tänään suurta roolia. Toivottavasti tuomaripeli ei ole aivan samanlainen farssi kuin Leijonien Ruotsi-ottelussa, toisaalta oli linja mikä tahansa, jäähyihin ei ole varaa, sillä Venäjän yv on murhaavaa.

Näiden ohella Leijonien tulee saada myös hyökkääjiltään enemmän irti, sillä Ruotsi-pelin tapaan maaleja viivasta ei varmasti tule samalla syötöllä. Venäjä karvaa paljon aggressiivisemmin viivan kiinni. Kevin Lankisen tulee myös pelata uransa paras peli. Mahdollisuuksia on, mutta nyt pitää kollektiivin pysyä tiiviinä, virheisiin ei ole varaa.

HYVÄ SUOMI!

Streams: Youtube VeikkausTV  Belarus 5 (BLR VPN)
Peli ilmaiseksi myös MTV3:lla, selostus Mika Saukkonen

Youtuben striimi toimii esim.operalla, kun laittaa alueeksi “P- ja E-amerikka”

 

20:15 Kanada – Tshekki

MM-kisojen myöhäisillan ottelussa ratkaistaan vastustaja ensimmäisen pelin voittajalle. Vastakkain ovat Kanada ja Tshekki. Kanada otti omassa puolivälierässään dramaattisen voiton, kun se tasoitti pelin Sveitsiä vastaan vain 0,3 sekuntia ennen kolmannen erän loppua ja ratkaisi ottelun jatkoajalla. Kanada on myös aiemmin tehnyt dramaattisen viime hetken ratkaisun, kun se kaatoi alkusarjassa Slovakian. Vastaavasti Tshekki pääsi aavistuksen helpommalla omassa välierässään, kun se kaatoi Saksan 5-1. Toki kahden erän jälkeen peli oli 1-1, mutta rutiini voitti.

Alkusarjan perusteella Tshekkiä voisi yllättäen pitää jopa pienenä suosikkina. Se pelasi kovassa lohkossaan vakuuttavasti ja hävisi vain yhden pelin, kun Venäjä kaatoi sen 3-0. Vastaavasti Kanada kompuroi Suomea vastaan, voitti niukasti Slovakian jne, mutta toki otti myös 18 pistettä ja kuusi voittoa. Vain USA-peli oli sellainen, mikä osoitti Kanadan olevan supervahva joukkue, sillä se riisui jenkit täysin aseista. Sveitsi-peli oli kaikkea muuta kuin vakuuttava.

Sveitsi-pelistä voidaankin hakea avaimia Tshekin voitolle. Sveitsi onnistui puolustuspelillään puuduttamaan Kanadan pahimmat tilanteet, ja ilman väkisin haettua voittomaalia pelit olisi jo pelattu. Toisaalta Kanadalla on tulivoimaa ja Tshekillä myös, joten vastakkain asettuvat kaksi tulivoimaista joukkuetta ja maaleja voitaneen odottaa paljon. Tässä tilanteessa maalivahtien kaksintaistelu voi tuoda ratkaisevat erot joukkueiden välille, ja omasta mielestäni Kanadalla on tässä etu. Lisäksi erikoistilanteet tulevat olemaan suuressa roolissa, sillä etenkin alkulohkossa Kanadan ylivoima oli murhaavaa.

En ole ennustaja, mutta jos pitäisi veikata, nyt olisi Tshekin vuoro mennä finaaliin “melkein kotikisoissaan”. Pitkästä aikaa Tshekeillä on kasa kovia pelimiehiä ja joukkuepeli toimii mainiosti. Toki kanukit ovat usein kovia tällaisissa tärkeissä paikoissa, so who knows..

Streams: Youtube VeikkausTV
Peli ilmaiseksi myös MTV3:lla, selostus Mika Saukkonen

Jätä kommentti tai älä jätä..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.